Події
28 вересня 2017
Звинуватити мене або моїх підлеглих в бездіяльності при пожежі в Калинівці не вдасться, - Муженко
Муженко зазначив, що спільно з СБУ, ДержНС, Нацгвардією і Національною поліцією Збройні Сили продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми.
news-image

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що вмілі, злагоджені і "навіть героїчні" дії військових під містом Калинівка Вінницької області дозволили локалізувати і протягом 16 годин загасити пожежу на складах з боєприпасами Збройних сил України. Про це Віктор Муженко написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

"Вчасно прийняті рішення командування дозволили уникнути втрат особового складу і місцевих жителів. У гасінні було задіяно 7 танків. У кінцевій фазі гасіння здійснено 10 вильотів авіації Держслужби з НС. Силами 32 інженерно-технічних груп організовано розмінування території. Всього цих груп буде працювати 50" – зазначив начальник Генштабу.

Муженко зазначив, що спільно з СБУ, ДержНС, Нацгвардією і Національною поліцією Збройні Сили продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми, а підтримка органів державної влади та місцевого самоврядування була "безцінною і безпрецедентною".

"Про емоційний фон та нагнітання істерики. Ворог нагадав, що йде війна. Головним об'єктом його атаки є Збройні Сили як основна опора національної безпеки України. Відразу з'явилися ті, хто прагне підірвати боєздатність і цілісність Збройних Сил", – підкреслив Муженко.

На його думку суспільство намагаються переконати, що командування ЗСУ неспроможна адекватно реагувати на загрози і "збити" довіру до армії, щоб на цьому тлі "реалізувати свої політичні амбіції".

"Ці люди не розуміють, що ЗСУ стали іншими... Війна загартувала всіх – від солдата до генерала. Для тих, хто ще не зрозумів – звинуватити мене, моїх підлеглих у бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде. Для управління Збройними Силами вибудувана чітка вертикаль з Верховним Головнокомандувачем на чолі. Збройні Сили України з кожним днем міцніють і загартовуються. Тільки єдність і стабільність у державі приведуть до перемоги над ворогом", – підсумував він.

Раніше секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що відповідальність за нещодавні події на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області повинен нести у тому числі, начальник Генштабу.

Нагадаємо, у вівторок ввечері, 26 вересня, на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа. Серед постраждалих - дві жінки, вони доставлені до медичного установа.

Вінницька ОДА прийняла рішення про поступове відновлення газопостачання населених пунктів, у першу чергу, багатоповерхівок. Відзначимо, що внаслідок пожежі близько 15 тис. людей залишилися без газу (с. Дорожнє, с. Капустянка, с. Лаврівка). Також відключені лінії електропередач Калинівка - Украфлора і Калинівка - Лаврівка.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. У той же час слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці.

Президент Петро Порошенко на засіданні військового кабінету ввечері 27 вересня заявив, що пожежі на військових складах в Україні - це тенденція, яка становить загрозу для національної безпеки.

Читайте також:Сьогодні мешканці Калинівки зможуть організовано повернутися додому, – голова ОДА

Читайте також:Наживаються на чужій біді: у Калинівці на гарячому затримали шістьох мародерів (відео)