Світ
28 вересня 2017
95% американців захищаються від раку, навіть якщо його у них нема
Три чверті респондентів не палять, 74% обмежують вживання алкоголю, 72% дотримуються здорової дієти, а 90% знають про випадки раку в своїй родині, що також дуже важливо.
news-image

Такого висновку прийшли вчені з Клініки Майо. Опитування жителів США показало, що 19 з 20 американців вживають якихось заходів для профілактики раку, інформує «Є!» з посиланням на Добрий лікар.

Так, три чверті респондентів не палять, 74% обмежують вживання алкоголю, 72% дотримуються здорової дієти, а 90% знають про випадки раку в своїй родині, що також дуже важливо.

Жінки значно частіше за чоловіків застосовують профілактичні заходи і обговорюють ризики, а також методи запобігання пухлин зі своїми лікарями. Представниці прекрасної статі частіше дотримуються рекомендованої кількості сну і проходять профілактичні огляди, ніж чоловіки.

Опитування показало, що 62% американців мають будь-яких рідних і близьких, у яких діагностували рак. 61% учасників опитування хвилюється з приводу того, що злоякісну пухлину можуть діагностувати у них. Незважаючи на ці побоювання, багато респондентів зберігають оптимістичний настрій: 78% очікують швидкої появи потужних ліків від раку, а 57% сподіваються, що це станеться в наступні 20 років.

Автори дослідження також запитували респондентів про тих бар'єри, з якими вони стикаються, коли звертаються за допомогою при виникненні симптомів раку. Для 46% опитаних головним бар'єром є відсутність фінансів, а для 41% - брак часу. Приблизно дві третини опитаних, які вже мали рак, або у яких близька людина зіткнулася з цією хворобою, долають всі бар'єри.

Автори дослідження підкреслюють, що пухлини атакують мільйони американців щороку, і для більшості людей не так просто говорити про рак. Однак опитування показує, що люди становлять небезпеку цієї хвороби і вживають заходів для того, щоб захистити своє здоров'я.

Цікаво, а скільки укранців роблять щось для профілактики раку?

Читайте також:Італієць здавав у сексуальну оренду доньку, прикуту до інвалідного візка