В Україні лишилося 317 вузів з 802, - міністр
І в 2015 році зникне ще близько 20
news-image

Міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що кількість вищих навчальних закладів в Україні скоротилася з 802 до 317.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на «Новое время».

За словами міністра, до літа 2015 вузів року стане ще менше - їх кількість буде менше 300. Це станеться після набрання чинності закону «Про вищу освіту».

"Ситуація на ринку освітніх послуг не дасть ніякої можливості університетам ухилятися від вирішення невідкладних завдань: яким чином краще організувати навчальний процес. Неякісний вуз приречений на зникнення з освітнього поля України", - заявив Квіт.

Крім того, Міністерство освіти не зможе визначати список обов'язкових дисциплін, необхідних для вивчення на всіх спеціальностях - дана прерогатива віддана самим навчальним закладам.

"Тепер визначення переліку обов'язкових дисциплін - це прерогатива вузів, втім, як і право студентів на вибір університету, програми в ньому і певних дисциплін в рамках цієї програми", - повідомив міністр.

 Нагадаємо, Міністерство освіти під час реформи має намір надати вищим навчальним закладам в 2015 році повну автономію: кадрову, академічну, фінансову.