Суспільство
29 вересня 2017
ВООЗ: за рік відбувається 25 мільйонів «підпільних» абортів
В результаті ускладнень після абортів щороку вмирають майже 50 тис. жінок і близько 5 млн стають інвалідами.
news-image
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) занепокоєна, що у світі щорічно здійснюється близько 25 млн "підпільних" абортів, п'ята частина з яких призводить до інвалідності жінок.

Про це повідомляє Центр новин ООН із посиланням на статистику ВООЗ, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

Відсутність доступу до послуг безпечного припинення вагітності призводить до того, що кожного року 25 млн жінок вдаються до "підпільних абортів", які можуть призвести до плачевних наслідків, - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що в результаті ускладнень після абортів щороку вмирають майже 50 тис. жінок і близько 5 млн стають інвалідами.

Майже 97% усіх абортів, що здійснюються без медичного контролю, припадають на країни Африки, Азії та Латинської Америки. У регіоні Східної Європи щорічно здійснюється близько 2,6 млн абортів. Приблизно 373 тис. з них відбуваються в небезпечних умовах.

За даними ВООЗ, заборона на аборти не зменшує потреби в них, а їхня кількість ніколи не скорочується. Такі заходи лише змушують жінок звертатися до небезпечних нелегальних послуг.

У країнах, де аборти повністю заборонені або дозволені лише з метою врятування життя жінки чи збереження її фізичного здоров'я, тільки один із чотирьох абортів не має негативних наслідків. Там, де аборти узаконені, це співвідношення становить дев'ять до десяти.