Суспільство
29 вересня 2017
У Білорусі після домашніх пологів померли мати й двоє дітей
Жінка приховувала своє становище і не перебувала на обліку по вагітності.
news-image

Слідчі встановлюють обставини смерті двох дітей та їх матері після домашніх пологів в білоруському місті Березині. Про це повідомила офіційний представник УСК по Мінській області Тетяна Білоног, передає «Є!» із посиланням на БЕЛТА.

Зазначається, що 28 вересня в реанімаційне відділення районної лікарні з кровотечею була госпіталізована 29-річна жителька Березина.

"Жінку у важкому стані виявила родичка і повідомила в швидку допомогу. За адресою виклику негайно попрямувала медична бригада і в примусовому порядку доставила її до лікарні - жінка відмовлялася від госпіталізації.

Під час обстеження пацієнтки в реанімаційному відділенні медпрацівники виявили у неї сліди недавньої родової діяльності. Через кілька годин жінка померла в закладі охорони здоров'я", - розповіла Тетяна Білоног.

Додому до породіллі негайно вирушила слідчо-оперативна група. Вона виявила в квартирі у ванній кімнаті двох новонароджених дівчаток без ознак життя.

"Встановлено, що жінка приховувала своє становище і не перебувала на обліку по вагітності та пологах. Не звертаючись по медичну допомогу, вона вдома народила двох дівчаток", - додала офіційний представник УСК.

Жінка жила разом з чоловіком і шестирічним сином.

Наразі проводиться судово-медичні дослідження по встановленню причини смерті жінки, її новонароджених дітей, а також чи були вони доношеними та живими при народженні.

Читайте також: На Львівщині шестирічний хлопчик потрапив під колеса мікроавтобуса