Київ
29 вересня 2017
У Києві стартував фестиваль Old Car Land
Цьогоріч на фестивалі продемонструють понад 900 одиниць техніки.
news-image

У Державному музеї авіації розпочався фестиваль Old Car Land, що триватиме з 29 вересня по 1 жовтня 2017 року. Відкриття фестивалю відбулось сьогодні, 29 вересня, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

На території Державного музею авіації, що розташований поблизу міжнародного аеропорту "Київ" подія відбувається вшосте.

Цьогоріч на фестивалі продемонструють понад 900 одиниць техніки. Всі легковики, вантажівки й мотоциклетна техніка виставлена серед 90 бойових і цивільних літаків.

Як розповів під час фестивалю один з його організаторів, власник проекту "Кофейсус" Вадим Навроцький, серед новинок тут присутній кабріолет "Чайка", котрий раніше був обов'язковим атрибутом державних парадів у центрі Києва. Також виставлені легендарні танки Т-34, Т-62, обидва ходові.

"Є багато автобусів, зібрали усю лінійку від першого до останнього ЛАЗа (автобуси виробництва Львівського автозаводу - авт.)", - зазначив Навроцький.

Зокрема, організаторами фестивалю було знайдено автокран ЛАЗ-690, з якого, "починав Львівський автозавод".

У рамках заходу організатори також популяризуватимуть ідею врегулювання ситуації з розмитненням іноземних автівок в Україні.

"Буде широко представлений закон про розмитнення автомобілів тому, що є багато бажаючих купувати ретроавтомобілі з Європи, але їх не можуть сюди привезти та розмитнити. Хотілося б привозити сюди більше іноземного", - розповів Навроцький.

Так, на вході до музею красується придбаний в Україні автомобіль "Запорожець", привезений в Польщу, де був розмитнений за європейським законом.

"Люди мають купувати те, що їм подобається. Цей автомобіль - показник. Це доволі стара машина, але Європа його приймає, проблем не виникло. Чому ми так не можемо?", - резюмує Навроцький.

На Old Car Land також представлена лінійка автомобілів 1950-х-1960-х років - два представницьких ЗІС-110 1950-х років випуску.

Загалом на території музею вдасться побачити абсолютно різноманітну техніку: від велосипедів до бойових літаків. Окрім іншого, тут демонструватимуть й пожежну техніку.

На площі майже у 15 га розміщені сотні ексклюзивних автомобілів, десятки одиниць бойової техніки та близько 100 літаків і гелікоптерів. 

У програмі обіцяють конкурси, змагання водійської майстерності, тюнінгу й автозвуку, роботу ретробарахолки, перегони на дитячих педальних машинках, масштабні реконструкції, зльоти авто- і мотоклубів та багато іншого. Також тут можна буде навіть змінити зачіску, для чого просто неба працює імпровізована міні-перукарня.

Білет для одного дорослого коштує 100 грн, для дітей до 12 років - вхід безкоштовний.

Також безоплатно захід мають змогу відвідати воїни АТО, солдати строкової служби та ветерани війни.

Читайте також: Екскурсія будівлею Верховної Ради: 13 цікавих фактів (фото)