Події
29 вересня 2017
Вибухи на складі боєприпасів на Вінничині: який населений пункт постраждав найбільше
На ліквідування наслідків пожежі уряд виділили 100 мільйонів гривень.
news-image

У Калинівку, яка постраждала від пожежі військових складів на Вінниччині, повернулися майже всі мешканці. Місто має значні пошкодження будинків, деякі вигоріли вщент. Проте село Павлівка, що розташоване неподалік Калинівки, постраждало найбільше від вибухів військового арсеналу.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Село Павлівка постраждало від вибухів найбільше, а місцева школа буквально почала тріщати по швах, а у вікнах повибивало шибки. Тож заради безпеки дітей, школярів відправили на канікули.

"Тиждень, а тоді якщо відновиться перший поверх, ми підемо в другу зміну. У нас є резерви, є приміщення маленької школи. Постраждала стеля, другий поверх, ну і на першому поверсі є класні кімнати, в яких впала стеля, штукатурка облетіла", – зазначила директор Павлівської школи Тетяна Шуманська.

Наразі у школі влаштували толоку. Учителі, батьки та діти разом розгрібали руїни.

Прибирали в класі, замітали, виносили уламки стелі, що попадали, збирали скло. Хто зміг, у кого не так пошкоджений будинок, хто не такий зайнятий, той приїхав до школи, – розповіла учениця 10 класу Ольга Мовченко.

У Павлівській школі навчаються понад 400 дітей. У 2017 році тут планували відкрити спортзал, однак через пожежу тепер з цим доведеться зачекати.

В той же час майже всі жителі Калинівки уже повернулися додому. Тут відновили електропостачання та повернули в будинки газ. Однак розмінування території триває і досі, процес може затягнутися до кінця листопада, адже вибухотехнікам потрібно обстежити ще 10 гектарів.

Ми з керівниками ДСНС і міністром фінансів облетіли територію. В принципі, ситуація вже не носить жодних загроз. Там продовжують заходи ДСНС і військові щодо остаточної ліквідації наслідків, і, відповідно, продовжується розмінування, – заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

На ліквідування наслідків пожежі уряд виділили 100 мільйонів гривень. Втім, за словами прем'єр-міністра, якщо грошей не вистачить – виділять більше коштів.

Читайте також: У Вінницькій ОДА назвали кількість пошкоджених будинків в Калинівці
Читайте також: З'явилися фрагменти відео із засідання військового кабінету скликаного Порошенком