Світ
30 вересня 2017
Трамп звільнив главу МОЗ США
Виконувати обов'язки глави МОЗ за рішенням американського лідера буде заступник помічника міністра Дон Райт.
news-image

Президент США Дональд Трамп відправив відставку, в п'ятницю, 29 вересня, міністра охорони здоров'я і соціальних служб країни Томаса Прайса, щодо якого проводиться внутрішньовідомче розслідування з приводу прийнятності оплати чартерних авіарейсів за бюджетні кошти. Про рішення американського лідера повідомив Білий дім, інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.

"Міністр охорони здоров'я і соціальних служб Томас Прайс представив заяву про відставку, і президент прийняв (його відставку - ред.)", - йдеться в документі.

Виконувати обов'язки глави МОЗ за рішенням американського лідера буде заступник помічника міністра Дон Райт.

Відзначимо, що Томас Прайс пообіцяв відшкодувати держбюджету кошти, витрачені на приватні чартерні авіарейси, якими він користувався за службовою необхідністю. Він висловив жаль і підкреслив, що не стане користуватися чартерними авіарейсами навіть в службових цілях на посаді глави міністерства. Екс-міністр обіцяв всіляко сприяти  розслідуванню з приводу розтрати держкоштів. Однак він продовжив наполягати на тому, що його поїздки носили виключно службовий характер, тому він мав право проводити їх за статтею бюджетних витрат.

Читайте також: Трамп заявив про готовність завдати нищівного удару по КНДР