Події
30 вересня 2017
Як на Закарпатті змагалися кінологи: фото собак
32 учасника із різних регіонів України та сусідніх держав.
news-image

З 27 по 30 вересня на Закарпатті відбулися змагання команд кінологів Національної поліції України, Нацгвардії, Державної пенітенціарної служби України та команди прикордонної служби.

32 учасника із різних регіонів України та сусідніх держав змагались за першість в подоланні 200-метрової смуги з перешкодами із собакою, показали, як їх вихованці беруть запаховий слід та продемонстрували як відбувається затримання злочинця, у тому числі зі зброєю, повідомили у поліції, передає «Є!».

Так званим "фігурантам" довелося на собі перевірити міцність щелеп чотирилапих учасників, а собаці з команди Чехії вдалося навіть повалити на землю умовного порушника.

Найкращими названо Патріка Топінку з Чехії та його бельгійську вівчарку Кім. Другою стала собака такої ж породи – Лорд, її тренує кінолог Нацгвардії Павло Малий. Третіми стали поліцейський ГУНП в Запорізькій області Сергій Головко та його німецька вівчарка.

Крім цього, судді визначили найкращих кінологів та їх вихованців у різних номінаціях. Так, за найкращий пошук по сліду нагороджений Денис Страдомський з Чернігівської області, за кращий пошук гільз диплом отримав Патрік Топінка, за кращу вибірку речі – Євген Хмелінський з Миколаївської області, за вибірку асистента – Сергій Головко із Запорізької поліції, найшвидше смугу перешкод пройшли Павло Малий та його Лорд з Нацгвардії.