Суспільство
30 вересня 2017
У Києві кримчани організували вечір солідарності з Ільмі Умеровим
На заході присутня донька ув'язненого Айше Умерова.
news-image

У Києві 30 вересня відбувається акція на підтримку Ільмі Умерова і родичів всіх незаконно засуджених в окупованому Криму. Захід є важливим, оскільки таким чином представники Меджлісу продемонструють своє засудження діям окупантської влади півострова та підтримають вимоги міжнародних організацій стосовно звільнення бранців Кремля.

Про це заявила кореспондент 24 Канал в прямому ефірі, передає «Є!».

У Києві відбудеться вечір солідарності з одним із лідерів кримськотатарського руху Ільмі Умеровим, якого так званий "сімферопольський суд" виніс рішення щодо ув'язнення чоловіка в колоніях-поселеннях. Міжнародна спільнота відреагувала на такі рішення окупантів та звернулась до Кремля з вимогою скасувати вирок і звільнити з-під варти Ільму Умерова.

На заході присутня донька ув'язненого Айше Умерова, яка підтвердила, що її батько за станом здоров'я не може бути засудженим. Зокрема, Ільмі Умеров страждає від хвороби Паркінсона, яка є однією з числа недуг, які, згідно з чинним законодавством РФ, є причиною для заборони винесення подібних вироків. Дівчина впевнена, що таке рішення суду – не що інше, як помста Москви.

Я думаю, що це помста за його позицію, бо він не перестає відкрито, публічно відстоювати свої принципи, продовжує дотримуватись проукраїнської позиції. Він є прихильником повернення Криму під юрисдикцію України. Другий момент, це можу бути реакцією на його жорстке останнє слово, де він наводив міжнародні договори, які порушила Росія. Третє – це резолюція Генасамблеї ООН з прав людини, – зазначила Айше Умерова.

Під час вечору солідарності учасники заходу матимуть змогу поспілкуватись з кримчанами та самим Ільмі Умеровим. Це можливість спонукати міжнародну та українську спільноти виправити ситуацію, що склалась.