Події
1 жовтня 2017
У Москві пройшла акція на підтримку Семени, Чийгоза і Умерова
Під час акції люди тримали плакати на підтримку переслідуваних російською владою з політичних мотивів людей.
news-image

Учасники російської ініціативи "Стратегія-30" 30 вересня провели в Москві акцію "День політв'язня" і закликали до звільнення російських і кримських політв'язнів та скасування репресивних статей кримінального кодексу Росії. Про це в коментарі "Крим.Реалії" повідомила співорганізатор акції Віра Лаврешіна.

Інформує «Є!», з посиланням на 112.ua.

Повідомляється, що під час акції люди тримали плакати на підтримку переслідуваних російською владою з політичних мотивів людей, зокрема фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір", російського публіциста Бориса Стомахина, засуджених в Криму лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, а також кримського журналіста Миколи Семени.

Інформує «Є!», з посиланням на 112.ua.

"У цьому місяці - вересні - відбувся вирок свободі слова. Засудили журналіста (Миколу Семену) за його професійну діяльність, що формулювалося як заклики до сепаратизму. Засудили окупанти за те, що він був незгодний з окупацією Криму ... Ясно, що це остаточний вирок журналістиці в Російській Федерації ", - зазначила Лаврешіна.

Вона також закликала до скасування "посадочних" статей кримінального кодексу Росії, за якими судять тих, хто незгоден з політикою Кремля.

Підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд Криму 27 вересня засудив одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення. Також йому заборонено два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ. Умерова звинувачували в публічних закликах до сепаратизму. Він називав порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Читайте також: Карикатура, яка показує різницю між українцями та росіянами