Україна
2 жовтня 2017
Фільм «Ізі» здобув перемогу на найбільшому фестивалі італійського кіно за межами Італії
Фільм «Ізі» створений українською компанією Fresh Production Group у співпраці з італійськими компаніями Bartlebyfilm та Pilgrim Film.
news-image

Українсько-італійський фільм «Ізі» отримав гран-прі 35 Annecy Cinéma Italien – найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

У випуску фестивальної газети, присвяченої лауреатам фестивалю, написано: «Ізі» – ідеальний приклад проголошених фестивалем програмних цілей. Веселий «роуд-муві», шлях якого веде з Італії до України, насамперед про відкриття самого себе через зустріч з іншою культурою. Таким чином, гран-прі журі визначає за авторами оригінальність та виняткову уяву в підході до серйозної теми».

Разом з нагородою, лауреати гран-прі фестивалю обов’язково потрапляють в широкий прокат у Франції.

Нагадуємо, що фільм «Ізі» створений українською компанією Fresh Production Group у співпраці з італійськими компаніями Bartlebyfilm та Pilgrim Film.

31 серпня «Ізі» вийшов у прокат в Італії, а з 14 вересня – і в український прокат. Перед цим стрічка була відібрана до участі у фестивалі класу «А» в Локарно, де актор Нікола Ночелла отримав приз незалежних швейцарських кінокритиків за найкращу чоловічу роль. Картина також була показана на Бельгійському кінофестивалі в Остенді та Гельсінському міжнародному кінофестивалі. Крім того, фільм запрошений до участі у ще 10 кінофестивалях. 

Читайте також:Зірка фільму Таксі хоче зняти фільм в окупованому Криму

Читайте також:Укрпошта вводить в обіг поштову марку із зображенням героїв «Сторожової Застави» (фото)