Суспільство
3 жовтня 2017
Геращенко: У Авакова і Порошенка конфлікт з першого дня
За словами політика, конфлікт полягає в різному підході до питань.
news-image

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і президентом Петром Порошенком існує конфлікт з самого першого дня обрання глави держави.

Про це він сказав в ефірі ICTV в понеділок увечері, передає «Є!».

На запитання, чи існує конфлікт, Геращенко відповів: "Так, з першого ж дня обрання президента України Петра Порошенка".

За словами політика, конфлікт полягає в різному підході до питань забезпечення безпеки та проведення кримінальних розслідувань в Україні.

Президент хотів сконцентрувати всю владу над правоохоронними органами в своїх руках, а "Народний фронт", я і Арсен Аваков вважаємо, що це дуже небезпечний прецедент, - заявив нардеп і радник міністра.
На сьогодні є певний баланс влади: президент відповідає за СБУ, і несе відповідальність за все позитивні та негативні зміни в СБУ, президент пропонує генпрокурора і разом з Верховною Радою ділить цю відповідальність, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (...) є балансом влади в цій країні і гарантом недопущення тих помилок і злочинів, які були допущені Януковичем і його оточенням, - додав Геращенко.

Він заявив, що може гарантувати, що влада, МВС, Нацгварія та Нацполіція ніколи не будуть використані проти народу України для того, щоб не допустити будь-яких народних виступів, якщо вони будуть законними та обґрунтованими.

У той же час глава фракції БПП в парламенті Артур Герасимов назвав неправдою думку про те, що Порошенко хоче узурпувати владу.

Він також не підтвердив факт існування конфлікту між президентом і главою МВС.