Суспільство
3 жовтня 2017
У Кремлі Поклонській запропонували або здати депутатський мандат, або припинити нападки на «Матильду» – ЗМІ
ЗМІ пишуть, що Поклонській запропонували подумати про боротьбу проти "Матильди" після відмови від депутатства.
news-image

Із депутатом Державної думи Росії Наталією Поклонською проводять розмови у парламенті та в адміністрації президента, пропонуючи їй припинити кампанію проти кінофільму "Матильда" або задуматися про вихід з фракції "Единая Россия" і добровільне здання мандата. Про це розповіли виданню Znak.com два співрозмовники, наближені до Кремля, передає «Є!».

Поклонській пропонують визначитися: або вона працює в Держдумі як депутат фракції "Единая Россия“, або здає мандат і бореться з "Матильдою“ і проповідує свої клерикально-монархічні погляди, уже не асоціюючись із керівною партією й органами влади. Водночас, якщо вона обере шлях здання мандата, вона може, якщо захоче, навіть узяти участь у президентських виборах, таку можливість із нею теж обговорюють, – розповів один зі співрозмовників.

Законних підстав для позбавлення мандата депутата від анексованого Криму немає – вона відвідує засідання і не має власного бізнесу, пише видання. Тому зусилля "переговорників" спрямовані на те, щоб Поклонська добровільно написала заяву про припинення депутатських повноважень.