Події
4 жовтня 2017
«Суд» виніс вирок чотирьом затриманим кримським татарам
Чотирьох кримських татар затримали в понеділок після обшуків.
news-image
В окупованому Криму так званий Київський районний "суд" Сімферополя визначив міру запобіжного заходу затриманим напередодні кримським татарам: одному - домашній арешт, трьом - перебування в СІЗО.

Про це повідомляють активісти групи "Кримська солідарність", інформує «Є!».

"Розгляд справи Сейрана Мустафаєва закінчилося. Вердикт: домашній арешт на 2 місяці. Покинув будівлю суду під конвоєм і направляється в ІТТ. Звідти буде направлений під домашній арешт", - йдеться в повідомленні про перший із затриманих.

"Суд" вирішив відправити в слідчий ізолятор: Рената Сулейманова та Арсена Кубедінова - на два місяці, 64-річного Талята Абдурахманова - на 1 місяць і 26 днів.

Підконтрольний Кремлю "суддя" не прийняв до уваги ані вік Абдурахманова, ні те, що на утриманні Кубедінова перебувають четверо дітей, найстаршому з яких 10 років.

"Обтяжуючою обставиною" виявилася наявність у них українських паспортів - "суддя" стверджував, що підозрювані можуть втекти з Криму.

Як повідомляв Укрінформ, чотирьох кримських татар затримали в понеділок після обшуків. Їх звинувачують у приналежності до "Таблиг джамаат" - мусульманського духовного руху, аполітичному, але в Росії його визнали екстремістським.

Читайте також: Чотирьох затриманих кримських татар звинуватили в екстремізмі