Світ
4 жовтня 2017
Хокейний клуб з Лас-Вегаса пожертвував 300 тисяч доларів постраждалим при стрільбі
Крім того, клуб спільно з лігою під час матчів вшанує пам'ять загиблих.
news-image

Хокейний клуб з Лас-Вегаса "Вегас Голден Найтс" оголосив, що від команди зроблено пожертвування в розмірі $ 300 тис. на адресу постраждалих в інциденті на концерті. Про це йдеться в повідомленні клубу в Twitter, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Клуб "Вегас Голден Найтс" спільно з НХЛ і фондом Фолі зробили пожертву в розмірі 0 тис. сім'ям жертв і постраждалим", — йдеться в заяві.

Крім того, клуб спільно з лігою під час матчів вшанує пам'ять загиблих. "Вегас" оголосить про додатковий збір коштів для постраждалих під час стартових домашніх ігор сезону.

Напередодні Глава Абсолютного бійцівського чемпіонату (UFC) Дейна Уайт оголосив, що організація пожертвує $ 1 млн сім'ям жертв стрілянини, яка сталася в Лас-Вегасі.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 2 жовтня 64-річний американець Стівен Пэддок відкрив стрілянину з номера свого готелю у натовпі відвідувачів фестивалю кантрі-музики "Route 91" в Лас-Вегасі. За останніми даними, в результаті стрілянини в Лас-Вегасі загинули 58 осіб, 515 отримали поранення. У посольстві України в США повідомили, що, за попередніми даними, українці в результаті стрілянини не постраждали. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання ИГИЛ, однак голова філії Федерального бюро розслідувань в Лас-Вегасі Аарон Роуз на прес-конференції заявив, що "немає зв'язку" між стріляниною в цьому місті і "Ісламським державою". Президент США Дональд Трамп заявив про намір 4 жовтня прибути в Лас-Вегас, де заплановані зустрічі з представниками місцевої влади.

Стріляв чоловік покінчив з собою до прибуття поліції. У номері готелю правоохоронці виявили понад 10 гвинтівок. Стрілянина в Лас-Вегасі, стала найбільш смертоносною в історії США.

Читайте також:Батько трьох дітей врятував 30 осіб у Лас-Вегасі та отримав важке поранення