Події
4 жовтня 2017
Чубаров розповів, чому Росія знову взялася до масових арештів кримських татар
Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що в такий спосіб Росія витісняє корінний народ Криму з його землі.
news-image

На анексованому Криму знову розпочалися масові арешти кримських татар російськими спецслужбами з подальшим звинуваченням їх у терористичній діяльності. Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що в такий спосіб Росія витісняє корінний народ Криму з його землі. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 24 канал.

Нагадаємо, на анексованому півострові ФСБ арештувало чотирьох кримських татар: Рената Сулейманова, Талята Абдурахманова, Арсена Кубедінова та Сейрана Мустафаєва. Росія звинувачує їх в причетності до організації "Таблігі Джамаат", яку в Росії вважають екстремістською.

"Примітна надмірна синхронність у діях російських силовиків і російських пропагандистських ресурсів. Інформаційне агентство "РИА Новости", не чекаючи результатів обшуків, вже рано вранці розмістило публікацію під назвою "ФСБ викрила в Криму екстремістів "Таблігі Джамаат". Ця назва однієї з мусульманських організацій - до речі, надзвичайно мирної, толерантною і абсолютно спокійно сприймають у всьому світі . Вона була створена ще десь в 20-х роках минулого століття в Індії. і ось ця синхронність у діях російських силовиків і пропагандистських ресурсів говорить про те, що це – нова низка провокацій, здійснюваних російським окупантами", – заявив Рефат Чубаров.

При цьому він зазначив, що звинувачуючи кримський татар у екстремізмі, Росія ніби показує, що вона воює з терористами, а не з корінним народом Криму.

Ця тактика спрямована, звичайно, не тільки на зовнішній світ – хоча він, як мені видається, виступає основним – а й на внутрішню аудиторію: треба ж переконувати весь час, що вони постійно борються з погрозами, викликами, без чого російське суспільство спіткали якісь катастрофи... Іншої тактики у них немає – інакше треба визнавати, що насправді вони просто тупо витісняють корінний народ Криму, кримських татар, за межі півострова. Все, що зараз відбувається, направлено на те, щоб змушувати кримських татар залишати Крим, – зазначив глава Меджлісу.

Відтак Рефат Чубаров переконаний, що Україні та світу слід посилювати санкції проти Росії. Адже на заяви та рішення міжнародних організацій країна-окупант жодним чином не реагує.

Читайте також:«Суд» виніс вирок чотирьом затриманим кримським татарам