Україна
4 жовтня 2017
Переговори із МВФ про ціну газу продовжаться в середині жовтня
Уряд прийняв рішення не змінювати ціну газу для населення і ТКЕ до завершення переговорів із МВФ.
news-image

Переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про ціну газу для населення й теплокомуненерго (ТКЕ) на опалювальний період 2017/2018 року продовжаться у Вашингтоні (США) на наступному тижні ( 9-15 жовтня).

Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів під час круглого столу "Ринок газу для побутових споживачів - європейський досвід в українських реаліях", передають Українські Новини, пише «Є!».

"Ми продовжимо переговори на наступному тижні ( 9-15 жовтня) у Вашингтоні. Туди їде (міністр фінансів Олександр) Данилюк", - сказав Прокопів.

Він також зазначив, що уряд прийняв рішення не змінювати ціну газу для населення і ТКЕ до завершення переговорів із МВФ.

"Поки ми заморозили ціну", - наголосив Прокопів.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів відклав на невизначений термін публікацію ціни природного газу на рівні імпортного паритету на період з 1 жовтня 2017 року до 31 березня 2018 року.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає категорично проти підвищення ціни.

Кабмін продовжує переговори із МВФ з питання зміни методики визначення ціни в постанові №187 для недопущення її підвищення, однак представники МВФ уже заявили, що не погоджуються із запропонованими урядом варіантами змін документа.

Читайте також:В «Укрзалізниці» пропонують прив'язати вантажні тарифи до зростання цін виробників