Україна
4 жовтня 2017
Близько 60 тисяч українців навчаються у польських вузах
70% опитаних хочуть, щоб їхні діти або онуки навчалися за кордоном.
news-image

Тільки в польських вузах навчається близько 60 тисяч українських студентів, туди ж їдуть і викладачі з України.

Таку думку висловила заступник голови профспілки працівників освіти і науки України Ольга Чабанюк на прес-конференції в інформагентстві ГолосUA, інформує «Є!».

«На сьогоднішній день 60 тисяч студентів з України навчається в одній лише Польщі, а то й брати до уваги інші європейські країни, і, відповідно, американські вузи», - зазначила експерт.

За її словами, таким чином надходять і багато кваліфіковані вчителі шкіл і викладачі вузів - зі знанням іноземних мов вони цілком можуть викладати, наприклад, в польських навчальних закладах.

При цьому О. Чабанюк додала, що якщо українська освіта ще залишається на високому рівні, то з роботою випускникам безлічі спеціальностей в Україні робити нічого. Так, за її словами, з зарплатою в 3200 грн на місяць мало хто з молодих людей захочуть працювати в рідній країні, і в більшості випадків віддадуть перевагу більш високооплачуваній роботі на комерційному підприємстві або будь-яку іншу роботу за кордоном.

 Нагадаємо, закон про освіту 2017 Україна прийняли 5 вересня в Верховній Раді. Згідно з результатами соцдослідження, 44% українців шукають можливості роботи за кордоном, 70% опитаних хочуть, щоб їхні діти або онуки навчалися за кордоном.

Читайте також: «Розширити можливості для всіх, залучити всіх до суспільного життя», - Клімкін назвав основну мету закону «Про освіту»
Читайте також: Судова «реформа» звільнить від відповідальності злочинців режиму Януковича - нардеп