Суспільство
5 жовтня 2017
Обмеження строків розслідування за поправкою Лозового не торкнеться вже відкритих кримінальних проваджень – ГПУ
Відповідно до поправки до законодавства про судову реформу.
news-image

Ухвалена Верховною Радою законодавча норма про обмеження строків досудового розслідування особливо тяжких злочинів шістьма місяцями не торкнеться вже розслідуваних кримінальних проваджень, зокрема і проти оточення екс-президента України Президента Віктора Януковича. Про це в коментарі агентству "Українські новини" сказала заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська.

Я так розумію, що закон не має зворотної сили і не торкнеться вже розслідуваних справ. Тому будьте спокійні щодо справ Януковича, – сказала вона.

Водночас Стрижевська зазначила, що поправка створює проблеми для слідства, зокрема унеможливлює призупинення досудового розслідування.

3 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект №6232 в межах судової реформи. "За" висловилося 234 нардепи.

Поправка № 109 Андрія Лозового передбачає внесення змін до ст. 219 Кримінального процесуального кодексу України щодо скорочення строків досудового розслідування. Зокрема, термін досудового розслідування тяжких або особливо тяжких злочинів буде обмежено шістьма місяцями – від моменту встановлення особи підозрюваного до ухвалення підозри. Зараз максимальна тривалість розслідування становить в особливих випадках 15 років.