Київ
5 жовтня 2017
Через будівництво АЗС у Києві активісти побились з поліцією та розтрощили комплекс
У результаті є постраждалі, а колони заправки, які були обгорнуті у плівку, знищені. Поліція нічний погром поки не коментує.
news-image

У Києві активісти розтрощили АЗС і побилися із поліцією. Сутички відбувалися поблизу вже скандальної будови автозаправної станції.

Як повідомляє кореспондент ТСН, внаслідок бійки щонайменше троє протестувальників і поліцейський отримали травми, пише «Є!».

У середу активісти прийшли до АЗС знищувати паркан, за яким майже добудовується об’єкт.

На місце викликали поліцію на чолі з головним районним поліцейським. Він намагався поговорити з місцевими активістами, але в чоловіка полетіли яйця. Після цього було викликано підкріплення з групою правоохоронців у шоломах. Вони штурмували протестувальників, які відповідали камінням.

В результаті є постраждалі, а колони заправки, які були обгорнуті у плівку, знищені. Поліція нічний погром поки не коментує. Нагадаємо, жителі столичних Позняків уже не перший місяць протестують проти.

Кияни перекрили дорогу і ночують на вулиці через будівництво АЗС посеред житлового масиву
будівництва автозаправки під вікнами багатоповерхівок. Від об'єкта підвищеної небезпеки до найближчого дому люди нарахували не більше 38 метрів і лише 10 метрів до зупинки громадського транспорту. Ініціативна група подала позов до суду проти забудовника, а київська влада видала доручення на припинення робіт.

Земельна ділянка виділялась під будівництво відкритої автопарковки, однак забудовник змінив цільове призначення і почав зводити заправку. Київська влада готова розірвати договір оренди через ці порушення, адже доручення про припинення будівництва не виконується.

По фасаду видно, що заправка належить мережі ОККО. Там заявили, що не є забудовником, а всі роботи виконує ТОВ "Гуель парк". Цій фірмі належить об'єкт і земельна ділянка, які "Концерн Галнафтогаз" (ОККО) планує викупити в майбутньому, однак лише за умови добудови та введення заправки в експлуатацію – у повній відповідності з усіма законами і нормами, що діють в Україні.

Читайте також:Як київські чиновники захищають інтереси незаконних забудовників: розслідування журналістів