Події
5 жовтня 2017
До Польщі з ОРДЛО вивезли майже 100 тисяч тонн вугілля
З початку поточного року до Польщі було поставлено з Росії близько 94 тисяч тонн донецького антрациту, свідчать дані РЖД і Федеральної митної служби.
news-image

За дев'ять місяців поточного року до Польщі було поставлено 93 тисячі тонн антрациту, нелегально вивезеного з окупованого Донбасу.

Про це пише «Є!» з посилання на Економічну Правду.

З початку поточного року до Польщі було поставлено з Росії близько 94 тисяч тонн донецького антрациту, свідчать дані РЖД і Федеральної митної служби.

"Це лише ті обсяги, які вдалося відстежити за допомогою залізничних накладних та митних декларацій", - йдеться в статті.

Як зазначається, Польща - один з найбільших покупців палива, вивезеного з окупованих територій. У 2015 році в цю країну було поставлено близько 32 тисяч тонн антрациту з Донбасу, в 2016-м - 34 тисячі тонн.

Аналіз даних РЖД, а також митних декларацій ФТС свідчить, що за січень-вересень обсяг поставок до Польщі вже перевищив 93 тисячі тонн. Це більш ніж 10% всього нелегально вивезенного вугілля з Донбасу за цей період.

"Левова частка вугілля поставляється російськими компаніями через залізничну станцію Брест-Малашевич (Білорусь - Польща). Незначні обсяги експортуються на адресу польських контрагентів через порти в Ростовській області", - пише видання.

Раніше польське видання Dziennik опублікувало матеріал про постачання в Польщуантрациту з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Журналісти нарахували близько 11 тисяч тонн вугілля, які нелегально вивезли з Донбасу і згодом поставили до Польщі. Пізніше міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевській підтвердив ввезення в його країну антрациту з окупованих частин Донбасу.

При цьому він заявив, що в Поьщі проведуть перевірку за фактом поставки вугілля з ОРДЛО і заборонять такі поставки.

Читайте також:Польща обіцяє заборонити постачання вугілля з ОРДЛО