Авторизація

Політика
5 жовтня 2017
Рада внесла в порядок денний президентські законопроекти щодо Донбасу
За словами спікера Андрія Парубія, нардепи планують розпочати розгляд законопроектів після 16:00.
news-image
За словами спікера Андрія Парубія, нардепи планують розпочати розгляд законопроектів після 16:00. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

Верховна Рада внесла в порядок денний президентські законопроекти щодо Донбасу: №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей та 7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей. 

Рішення підтримали 232 та 253 нардепи відповідно. Крім того, одночасно в порядок денний внесли альтернативні законопроекти 7163-1, 7163-2 та 7164-1.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко зареєстрував у парламенті законопроект 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Документ визначає російську окупацію як нелегітимну, дозволяє залучати військо в мирний час, називає пріоритетними безпекові положення Мінського протоколу.

Також він вніс законопроект 7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", який продовжує на рік особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. 

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект №7163, а до другого читання подати правки до статті про Мінські угоди. Крім того, комітет не підтримав і відправив на доопрацювання законопроект №7164.

Читайте також:У Німеччині та Франції підтримали ідею продовжити дію особливого статусу Донбасу