Київ
5 жовтня 2017
У Києві заборонили вигул собак на територіях дитсадків, шкіл, лікарень
Рішення підтримали 86 депутатів.
news-image

В четвер, 5 жовтня, депутати Київради внесли зміни в рішення "Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками і котами в м. Києві", яким забороняється вигул домашніх собак і котів на території дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба Київради, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Рішення підтримали 86 депутатів.

Зазначається, що під заборону вигулу домашніх улюбленців також підпадають території сфери охорони здоров'я, в тому числі, території лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичних та клінічних центрів.

"Це рішення обумовлене численними усними та письмовими зверненнями, скаргами лікарів, пацієнтів, батьків і працівників освіти на безвідповідальну, байдужу і неприпустиму поведінку власників собак і котів, які вигулюють своїх домашніх улюбленців на територіях шкіл, дитсадків та лікарень", – пояснив автор відповідного рішення, депутат Київради Олег Гелевей.
"Більше того, деякі господарі ігнорують норми чинного законодавства про обов'язок прибирати за своїми тваринами в місцях загального користування", – зазначив депутат.
Читайте також: Чотирилапі в погонах: на Закарпатті обрали найкращого службового собаку України (фото)
Читайте також: В одному із найвідоміших цирків України померла молода жирафа