Події
5 жовтня 2017
На Каховському водосховищі потонула баржа, нафтова пляма – 6 кілометрів
Фахівцями Херсонрибоохорони здійснюється моніторинг стану водних біоресурсів.
news-image
На Херсонщині у четвер в акваторії Каховського водосховища між селами Каїри та Василівка потонула самохідна баржа, з якої у воду вилились нафтопродукти.

Про це повідомила прес-служба управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області, передає «Є!».

5 жовтня 2017 року о 6 годині ранку на акваторії Каховського водосховища між с. Каїри та с. Василівка Херсонської області потонула самохідна баржа "Александр Житник", внаслідок чого стався розлив нафтопродуктів. З метою з'ясування причин розливу нафтопродуктів та встановлення винних осіб, оперативною групою у складі представників державних інспекторів відділу охорони водних біоресурсів Херсонрибоохорони та Державної екологічної інспекції у Херсонській області проведено огляд місця події та відібрані проби води. По факту встановлено, що пляма нафтопродуктів спостерігається довжиною 6 кілометрів та шириною 50-100 метрів і вона рухається в напрямку до смт Велика Лепетиха Херсонської області, - повідомила прес-служба Херсонрибоохорони.

За інформацією відомства, фахівцями Херсонрибоохорони здійснюється моніторинг стану водних біоресурсів на даній ділянці Каховського водосховища.