Політика
6 жовтня 2017
«Оборонна зброя для України – це та ідея, час якої вже настав»: в США закликають Трампа надати Україні зброю через агресію з боку РФ
На окупованому сході України нині зосереджена одна з найбільших танкових сил у Європі.
news-image

Екс-заступник державного секретаря США Ентоні Блінкен закликав президента Дональда Трампа прийняти рішення щодо надання Україні зброї на тлі агресії та безперервного бряцання зброєю з боку путінської Росії.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН. 

"Протягом трьох з половиною років Москва відкидала будь-яке дипломатичне просування з боку США і Європи щодо припинення кризи. Замість імплементації Мінської угоди - підписаної нею ж дорожньої карти щодо відновлення суверенітету України за умови захисту прав усіх її громадян, включаючи російськомовну меншість - Кремль заперечував загальновизнане значення цієї угоди та ухилявся від своїх зобов'язань", - зауважив екс-заступник глави Держдепартаменту США.

За його словами, на окупованому сході України нині зосереджена одна з найбільших танкових сил у Європі. Крім того, десятки тисяч російських військ розташовані на кордоні, який контролює Москва, і це нагадує Києву про те, що набагато більша частина території залишається під загрозою.

"Все починається з об’єднаного фронту головних радників Трампа – віце-президента Майка Пенса, державного секретаря Рекса Тіллерсона, міністра оборони Джеймса Меттіса та радника з питань нацбезпеки Герберта Макмастера. Всі вони вважають російську окупацію Східної України тим, чим вона є насправді: грубим порушенням основних норм міжнародної поведінки, які США допомогли запровадити після Другої світової війни", - зауважив дипломат.
"Що може завадити Путіну знову піднімати градус у східній Україні або, ще гірше, відірвати ще один шмат від країни – це усвідомлення того, що його війська матимуть серйозні втрати при цьому. Оборонна зброя для України – це та ідея, час якої вже настав», - резюмував експерт.
Читайте також: У Раді під час розгляду «деокупації Донбасу» сталася бійка
Читайте також: Через зрив голосування за закони про Донбас Порошенко ввечері зустрінеться з послами США і ФРН – ЗМІ