Україна
6 жовтня 2017
Рятувальники по всій території України перейшли в посилений режим роботи, - повідомляють в ДСНС
Очікується посилення швидкості вітру до критеріїв стихійного явища 25-30 м/с.
news-image

Голова ДСНС закликав українців у період негоди бути особливо обережними та обмежити перебування на вулиці

Державна служба з надвичайних ситуацій переходить на посилений режим чергувань по всій Україні через прогнозований на найближчі дні шквальний вітер.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, інформує «Є!».

«Службою інформацію про погіршення погодних умов було відразу ж доведено до центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Крім того, з метою протидії загрозам, пов’язаних з ускладненням погодних умов та мінімізації їх негативних наслідків оперативні групи, сили та засоби ДСНС переведено на посилений режим чергування», - зазначив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він попередив, що сильний вітер може спричинити руйнування покрівель будівель, повалення дерев та рекламних щитів, обривання ліній електропередач та порушення електропостачання населених пунктів, швидке розповсюдження вогню під час пожеж у природних екосистемах, а також порушення режимів роботи повітряного, водного та наземного транспорту. І такі негативні фактори можуть призвести до виникнення надзвичайних ситуацій та порушення умов життєдіяльності населення.

«Звертаюсь до громадян: у період негоди бути особливо обережними та обмежити перебування на вулиці біля дерев, рекламних конструкцій, ліній електропередач та інших небезпечних об’єктів. По можливості обмежити користування власним автомобільним транспортом та слідкувати за дітьми, які можуть самостійно виходити на вулицю у період негоди», - додав Чечоткін.

Ввечері 5 жовтня та вночі 6 жовтня у Волинській, Рівненській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Закарпатській областях очікується посилення швидкості вітру до критеріїв стихійного явища 25-30 м/с, попереджають синоптики.

Протягом 6 жовтня у Києві, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях посилення швидкості вітру 19-24 м/с, у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Луганській та Донецькій областях 15-20 м/с.

Читайте також: На США насувається новий ураган – метеорологи