Київ
6 жовтня 2017
Суд арештував ділянку на Ревуцького та заборонив будівництво АЗС, — прокуратура
Київська місцева прокуратура №2 у суді апеляційної інстанції домоглася накладення арешту на земельну ділянку, що розташована на перетині вул. Ревуцького та Анни Ахматової.
news-image

Апеляційний суд Києва заарештував земельну ділянку й заборонив будівництво на території автозаправної станції (АЗС) на вулиці Ревуцького у Києві, де напередодні сталися сутички протестувальників з поліцією.

Про це Громадському повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець, пише «Є!».

«Київська місцева прокуратура №2 у суді апеляційної інстанції домоглася накладення арешту на земельну ділянку, що розташована на перетині вул. Ревуцького та Анни Ахматової», — повідомила вона.

Крім того, рішенням суду накладено заборону на будівництво АЗС на цій ділянці.

Згідно з повідомленням, суд таким чином скасував рішення Дарницького райсуду Києва, який відмовився заарештувати земельну ділянку.

Раніше Дарницький суд 21 серпня відмовив прокуратурі у задоволені клопотання про арешт земельної ділянки та заборони будівництва на ній.

Також, за словами Максимець, у Господарському суді Києва триває розгляд позову про знесення вказаної автозаправної станції.

Нагадаємо, ввечері 4 жовтня у Дарницькому районі Києва громадські активісти та місцеві мешканці вийшли на акцію протесту проти будівництва АЗС. Під час акції відбулися сутички, в ході яких мітингувальники частково зруйнували АЗС.

За даними медиків Червоного Хреста у сутичках на протесті під АЗС постраждали щонайменше 14 людей. Зазначимо, йдеться про АЗС на вулиці Ревуцького, яку, як встановили правоохоронці, будують незаконно.

Після того, як у серпні влаштували акцію проти будівництва АЗС, прокуратура заборонила вести будівельні роботи. Однак, забудовник відновив їх у вересні через рішення суду.

Читайте також:Кличко закликав правоохоронців невідкладно розібратися з ситуацією навколо будівництва автозаправки на вулиці Ревуцького