Суспільство
6 жовтня 2017
Учені дослідили якою повинна бути температура у спальні для здорового сну
У дослідженні брали участь 2000 жителів Великобританії.
news-image

Дослідження британських вчених показало, що для здорового сну температура в спальні не повинна перевищувати 16 градусів за Цельсієм. Недотримання цієї рекомендації може призвести до активізації проблем зі здоров'ям, інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.

Останні дослідження показують, що люди дуже часто стикаються з нестачею сну з різних причин. Крім цього, страждає і якість відпочинку, в результаті чого погіршується психологічні і фізичний стан людини.

Стрес, використання смартфонів і комп'ютерів, алкоголь і кофеїн негативно впливають на сон. Але якщо від цих чинників позбутися в житті складно, то забезпечити правильний температурний режим в нічний час доби - відмінна можливість поліпшити відпочинок.

У дослідженні брали участь 2000 жителів Великобританії. З'ясувалося, що 50% респондентів мали проблеми зі сном саме через неправильне температурного режиму. Після учасникам експерименту запропонували охолодити свої спальні місця до температури 16 градусів Цельсія. Виявилося, що цього заходу цілком достатньо, щоб поліпшити якість сну.

Читайте також: Учені довели, що тютюн впливає на жінок більш згубно, ніж на чоловіків
Читайте також: У зразках меду зі всього світу виявлено велику концентрацію інсектицидів