Події
28 січня 2015
У Кривому Розі люди увірвалися в будівлю міськради
Близько 300 людей увірвалися в будівлю Криворізької міськради з вимогою, щоб президент направив свого представника в область.
news-image

У середу була скасована раніше анонсована сесія Криворізької міськради. З  8:30 під міськвиконком збиралися жителі міста, пізніше без будь-яких зіткнень вони зайшли в будівлю, повідомляє Є | Єдність.інфо

На мітингу ведучі нагадали, що рік тому нинішній склад депутатів міськради практично одноголосно підписав звернення до Януковича із закликом жорстко розігнати Євромайдан.

Пізніше ініціативна група ввійшла в кабінет заступника міського голови Юрія Вілкула - Олександра Фищенка. Учасники мітингу також озвучили, що зараз вони відправляють телеграму президенту України Петру Порошенку із проханням направити в Кривій Ріг свого представника. 

Люди не збираються залишати будівлю, поки президент не направить свого представника в місто. Активісти відзначили, що вони в жодному разі не будуть заважати роботі співробітників міськвиконкому.

До 11:00 протестувальники увійшли до сесійної зали - близько 30 людей. 

Разом з тим, в прес-службі Криворізької міської ради прокоментували цю ситуацію таким чином:

«У Кривому Розі очолювані екс-регіоналом Владиславом Штефаном агресивно налаштовані молоді люди, в тому числі неодноразово судимі, увірвалися в будівлю криворізького міської ради, виламали двері сесійної зали і захопили приміщення. При цьому в холі міськради знаходилися близько сорока працівників міліції, які не змогли зупинити нападників. Минулого тижня один з організаторів захоплення міськради Владислав Штефан на прес-конференції в агентстві УНІАН підтвердив свій зв'язок з чотири рази судимим кримінальним авторитетом Юрієм Настусенка і заявив про готовність мітингувальників взяти в руки зброю для того, щоб захопити владу в місті" -повідомляє прес-служба міськради.

Також у заяві прес-служби зазначається, що керівництво міста та представники громадських організацій і трудових колективів міста звернулися до Президента України Петру Порошенку забезпечити законність в місті.

«У зв'язку з постійними погрозами і радикальними діями екстремістів неможливе проведення пленарних засідань міської ради, на яких повинні розглядатися найважливіші питання забезпечення життєдіяльності міста, допомоги у проведенні АТО, виділення допомоги постраждалим жителям Маріуполя.Від імені абсолютної більшості криворіжців, просимо Вас негайно втрутитися в ситуацію і відновити законність у місті », - сказано у зверненні до Президента.