Політика
28 січня 2015
В ПАРЄ все-таки планують лишити Росію права голосу
Попередній м'який варіант відкинутий депутатами
news-image

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалив низку поправок по резолюції щодо України, які суттєво змінили її зміст. Підтримку більшості здобули дві альтернативні поправки, які позбавляють росіян права голосу, повідомили джерела, що повідомлені про результати розгляду.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Європейську правду".

Згідно з першою правкою, вже в квітні, на початку наступної сесії, асамблея зобов’язана ще раз розглянути російське питання. В разі, якщо російська сторона не "продемонструє відчутний прогрес", представники РФ мають бути позбавлені голосу та виключені до кінця року, йдеться в рішенні комітету.

В пленарний зал буде винесено декілько альтернативних варіантів - або росіяни продовжують працювати до квітня, після чого їх повноваження будуть переглянуті; або вони будуть позбавлені голосу до квітня з правом повернути повноваження, або ж їх позбавляють права голосу до червня на точно таких умовах.

Попередній м'який варіант, за яким, санкції щодо росіян мали бути відкладені на півроку, відкинутий депутатами.

Дану формулу підтримало 2/3 голосів Бюро ПАРЄ.

Це дає дуже високий шанс, що ввечері один з варіантів компромісу буде затверджено в пленарному залі.

Нагадаємо, що до розгляду Парламентської асамблеї Ради Європи в середу був підготовлений проект резолюції з жорсткими висловлюваннями на адресу Москви, який, між тим, пропонує не накладати на Росію санкції.