Війна
9 жовтня 2017
У штабі АТО спростували інформацію ЗМІ щодо взяття Донецького аеропорту
Воїни вивісили український прапор за кілька сотень метрів від терміналу.
news-image

У Штабі АТО переконують, що українські військові не ведуть жодних наступальних дій і ніякого просування вперед не було, відтак інформація про взяття під повний контроль Донецького аеропорту не відповідає дійсності.

Таку заяву зробив речник прес-центру Штабу АТО Анатолій Стельмах у ефірі телеканалу "112. Україна", інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Чи взяли українські військовики під контроль посадкову смугу Донецького аеропорту? Ми не володіємо такою інформацією. Ми не ведемо наступальні дії, ми утримуємо лінію розмежування, визначену мирними угодами. Ніякого просування вперед у нас нема", – підкреслив він.

До слова, раніше низка ЗМІ оприлюднила інформацію, що українські військові взяли під повний контроль злітно-посадкову смугу та околиці Донецького аеропорту. Крім того, як доказ воїни вивісили український прапор за кілька сотень метрів від терміналу.

"Під нашим контролем перебуває злітна смуга, руїни ДАПу, тобто окраїна міста Донецьк. Військові знають, коли відкривати вогонь і куди стріляти, і навіть за допомогою оптичного прицілу вивчили околиці Куйбишевського району на випадок, коли буде команда наступати. Вже залишилося не так багато до нашої перемоги, і вона буде – інакше просто бути не може", – наголошувалось у матеріалі.
Читайте також: 6 жовтня в Москві кількість неправдивих замінувань перевищила 130
Читайте також: Олександр Горган: Першою в Україні День бійця територіальної оборони відзначила Київщина