Події
10 жовтня 2017
Україна та Литва планують розробити 11 спільних наукових проектів в 2018-2019 роках
Окрім 11 основних проектів також затвердили 2 резервних.
news-image

Україна та Литва проведуть спільні дослідження за 11 науково-дослідними проектами у 2018-2019 роках. Відповідний Протокол було підписано під час Сьомого засідання українсько-литовської комісії зі співробітництва у сфері науки та технологій, що відбулося у Вільнюсі. Інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Окрім 11 основних проектів також затвердили 2 резервних. Вони фінансуватимуться Україною та Литвою у разі надходження додаткових коштів або відмови від виконання якогось з основних проектів.

"З обраних проектів 10 належать до сфери природничих і технічних наук, 3 – до сфери гуманітаристики. Ці проекти покривають усе поле сучасних досліджень: від електронного транспорту в органічних напівпровідниках і біологічного контролю хвороб лісу – й до створення навчальної платформи для демобілізованих бійців АТО й вивчення орнаментики етнографічного текстилю України та Литви", – розповів очільник української делегації, заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха.

Він також додав, що з українського боку виконавцями проектів стануть 5 інститутів НАН України та 7 університетів, які розташовані в Києві, Львові, Харкові, Одесі, Сіверськодонецьку.

Читайте також: Міністр оборони США закликав готуватись до військового конфлікту із КНДР