Суспільство
10 жовтня 2017
Подбайте про своє здоров'я: 8 звичок, які знищують ваш імунітет
Перегляньте свої щоденні звички, можливо саме вони погіршують вашу імунну систему.
news-image

Перегляньте свої щоденні звички, можливо саме вони погіршують вашу імунну систему.

Про це інформує «Є!» з посиланням на 24 канал.

1. Недосипання

Під час активізується частина імунної системи, яка вчиться, як справлятися з бактеріями і вірусами. Якщо ви не висипаєтеся імунітет працює не так ефективно. Аби бути здоровим, слід спати не менше 7-8 годин на добу.

2. Сидячий спосіб життя

Імунітет погіршує брак фізичної активності. Ті, хто мало займається спортом, хворіють респіраторними захворюваннями в середньому на 42%, аніж фізично активні люди.

3. Самотність

Коли ви багато часу проводите наодинці, у вас підвищується рівень норадреналіну – це гормон, який у кризових ситуаціях відповідає за генерацію білих кров'яних тілець, що допомагають затягуватися ранам. Проте, якщо рівень цього гормону тривалий час перевищує норму, він починає блокувати частину імунної системи і робить вас більш сприйнятливим до інфекційних захворювань.

4. Постійний стрес

Якщо ви постійно у стресі, то це підриває роботу вашого імунітету. Наприклад, у людей в стані стресу вищі шанси підхопити простуду.

5. Жирна їжа

Регулярне вживання насичених жирів здатне перевантажити імунну систему і підвищує ризик запалень. Замініть шкідливі жири на більш корисні – замість свинини і яловичини обирайте лосося і тунця.

6. Алкоголь

Постійне вживання алкоголю знижує ефективність боротьби білих кров'яних тілець з вірусами та інфекціями. І навіть одноразове вживання спиртного у великій кількості знижує імунітет на добу.

7. Поганий імунітет близьких

Коли люди довго живуть разом, їх імунні системи з часом стають похожі. Експерти пояснюють це загальними звичками. Якщо у ваших близьких слабкий імунітет, зверніть увагу і на свій власний. Можливо, варто змінити спосіб життя.

8. Антибіотики

Пам’ятайте, що антибіотики може призначати лише лікар і у крайніх випадках. Такі препарати руйнують взаємодію між вашою імунною системою і бактеріями. Тому антибіотики допомагають швидше впоратися з хворобою, але після одужання ваша імунна система стає вразливішою.

Читайте також:Учені дослідили якою повинна бути температура у спальні для здорового сну

Читайте також:Вчені дослідили чим небезпечні замінники цукру