Події
10 жовтня 2017
ЄС вимагає від Росії звільнити арештованого українця Гриба
Ця справа є ще одним прикладом із серії грубих порушень прав людини та основних свобод, яку російська влада здійснює проти громадян України.
news-image
Представництво ЄС в Україні вимагає від Росії звільнити арештованого в Росії українця Павла Гриба, якого утримують в слідчому ізоляторі в Краснодарі. Про це йдеться у повідомленні на сторінці представництва у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

У відомстві заявили, що очікують звільнення Гриба та інших незаконно затриманих та засуджених українців.

"Його (Павла Гриба – ред.) справа є ще одним прикладом із серії грубих порушень прав людини та основних свобод, яку російська влада здійснює проти громадян України. У справі Павла Гриба також виявлено незаконне викрадення особи на території третьої країни", - йдеться в повідомленні.

У представництві повідомляють, що мали зустріч з батьком Гриба, який поінформував, що досі немає чіткого обвинувального вироку щодо звинувачень, окрім загальних висловлювань "про терористичний акт".

"Необгрунтоване затримання Гриба становить серйозну загрозу його здоров’ю, оскільки він потребує спеціального медичного лікування, до якого він все ще не має доступу", - зазначають у відомстві.

Читайте також:У Німеччині визначили, що джерело радіації, котра накрила Україну та Європу, знаходиться у Росії

Читайте також:Максакова прокоментувала причетність свого екс-чоловіка до вбивства Вороненкова