Політика
10 жовтня 2017
Парубій повідомив коли ВР розгляне медичну реформу
На думку Парубія, законопроекти медичної реформи допоможуть оптимізувати витрати на медичну галузь в Україні і реально підняти її ефективність.
news-image

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій спрогнозував, що парламент розгляне медичну реформу наступного тижня.

Про це повідомила прес-служба Апарату Верховної Ради України, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Я сподіваюся і вірю, що Парламент ухвалить позитивне рішення. Я хочу, щоб в Україні була якісна медицина, щоб українці були здоровими. Я - за медичну реформу! Сфера охорони здоров’я в Україні і фізично, і морально застаріла - її потрібно негайно перезапускати! Залишити українську медицину у тому пострадянському вигляді, який зараз є – це злочин!" – наголосив він.

На думку Парубія, законопроекти медичної реформи допоможуть оптимізувати витрати на медичну галузь в Україні і реально підняти її ефективність.

"Лікарі отримають належну та гідну оплату праці, яка справедливо буде залежати від результату – кількості пацієнтів, яким надано медичну допомогу. Встановлюється державний гарантований пакет послуг та ліків, вартість яких повністю покривається за рахунок бюджетних коштів. Ці послуги та ліки громадяни дійсно отримають безкоштовно. Мільярди бюджетних коштів, що виділяються щорічно на медицину, будуть використовуватись більш ефективно, а громадяни отримають якісну медичну допомогу», - уточнив він.
Читайте також: Порошенко підписав закон про особливе самоврядування на Донбасі
Читайте також: Турчинов: В Росію їздитимуть лише шпигуни та розвідники