Світ
11 жовтня 2017
Голова уряду Каталонії підписав декларацію про незалежність
Карлес Пучдемон заявив, що поки невідомо, чи буде цей документ мати правову силу.
news-image

Карлес Пучдемон, виступаючи перед каталонським парламентом, проголосив незалежність Каталонії, але запропонував відкласти вступ декларації у силу на кілька тижнів. Голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон підписав "Декларацію представників Каталонії" про "незалежність республіки". Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

"Каталонія сьогодні відновлює свій повний суверенітет", - йдеться в документі.

Так, Карлес Пучдемон заявив, що поки невідомо, чи буде цей документ мати правову силу.

"Каталонія сьогодні відновлює свій повний суверенітет. Ми закликаємо всі держави і міжнародні організації визнати каталонську республіку незалежною і суверенною державою", - йдеться у тексті документа.

Пучдемон, виступаючи перед каталонським парламентом, проголосив незалежність Каталонії, але запропонував відкласти вступ декларації у силу на кілька тижнів.

"Результатами референдуму 1 жовтня Каталонія заслужила право бути незалежною державою", - підкреслив Пучдемон.

Як відомо, 1 жовтня, у Каталонії, автономній області на північному сході Іспанії, відбувся референдум за незалежність. Уряд Каталонії заявив, що за відокремлення від Іспанії висловилися 90% каталонців, а всього в голосуванні взяли участь близько 2,3 млн осіб. Іспанія вважає референдум незаконним, силовики намагалися йому перешкоджати, в результаті сутичок понад 800 людей отримали поранення.

Раніше передбачалося, що іспанська поліція готова негайно затримати лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, якщо він оголосить незалежність автономії від Іспанії.

8 жовтня в центрі Барселони відбувся мітинг на підтримку єдності Іспанії, на який, за даними правоохоронців, прийшли близько 350 тисяч людей.

Читайте також:Країна не буде розділена, - прем’єр-міністр Іспанії