Події
11 жовтня 2017
Трагедія у таборі в Одесі: одну з ключових фігурантів відпустили під особисте зобов’язання
Райсуд Одеси обрав запобіжний захід для екс-заступниці міського голови Зінаїди Цвірінько, яку підозрюють у службовій недбалості, що призвела до загибелі дітей у таборі.
news-image
Приморський райсуд Одеси обрав запобіжний захід для екс-заступниці міського голови Зінаїди Цвірінько, яку підозрюють у службовій недбалості, що призвела до загибелі дітей у таборі "Вікторія". Про це повідомляє прес-центр прокуратури Одеської області на своїй сторінці у Faсebook, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Зазначається, що запобіжним заходом для Цвірінько стало особисте зобов’язання. При цьому прокуратура у своєму клопотанні орієнтувала суд на визначення запобіжного заходу для неї у вигляді цілодобового домашнього арешту. 
 
"Наразі прокуратурою вирішується питання щодо оскарження вказаного судового рішення до апеляційної інстанції. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває", - наголосили у відомстві.

Раніше у Генпрокуратурі пояснили, що Цвірінько неналежно виконувала свої обов'язки. Зокрема, вона не вжила заходів щодо укладення договорів на обслуговування високотехнологічних сучасних систем пожежогасіння, хоча і знала  про порушення правил пожежної безпеки.  Цвірінько також сприяла заселенню дітей до оздоровчо-спортивного комплексу, який фактично не був готовий до експлуатації.