Суспільство
28 січня 2015
Українські студенти зняли відеозвернення до студентів РФ: "сумнівайтеся і перевіряйте"
Студенти низки вишів України звернулися до російських студентів з закликом протистояти інформаційній війні Росії та перевіряти фейки російських ЗМІ.
news-image

На відео студенти Національного авіаційного університету, Київського політехнічного інституту, Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Київського національного економічного університету заявляють про те, що Україну та Росію розділяє лише інформаційний шум, пише Є!Єдність.інфо.

«У нас в країні зараз йде війна, у нас в країні зараз гинуть і ваші, і наші солдати, вмирають мирні жителі. Ми закликаємо вас підняти інформаційну завісу – перевіряйте те, що чуєте, сумнівайтеся в тому, що бачите. Між намикілометри нерозуміння – казки про фашистів, Правий сектор та бандерівців», – зазначають студенти. 

«Насправді нас розділяє інформаційний шум. Ми закликаємо вас бути кращими представниками народу – засмічуйте себе фейками та дезінформацією, думайте, сумнівайтесь та перевіряйте», – додають у зверненні студенти. 

Водночас результати соціологічних досліджень свідчать про те, що більшість росіян довіряють тому, як федеральні телеканали висвітлюють події в Україні, і заперечують пропагандистський характер новин. 

Україна та Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі, а також в тому, що російські військові воюють на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає. Росія заявляє, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».