Політика
11 жовтня 2017
Рабінович: «Обмеження прав громадян неприпустимо в демократичній державі» (відео)
Політик прокоментував законопроект про обмеження візитів в РФ політикам, чиновникам, представникам органів місцевого самоврядування та громадським діячам.
news-image

Ніякий закон, прийнятий Верховною Радою України, не може обмежувати права і можливості українців, а також завдавати шкоди державі. Таку думку в прямому ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, коментуючи підготовлений юристами Служби безпеки України законопроект про обмеження візитів в Російську Федерацію політикам, чиновникам, представникам органів місцевого самоврядування та громадським діячам, повідомляє «Є!».

 

«Я думаю, що запропонований законопроект - неправильний, і пора переходити до прийняття законів, які несуть тільки економічну вигоду країні, і заборонити приймати закони, які завдають державі збитків. А цей закон завдає шкоди, оскільки обмежує права наших громадян і обмежує їх можливості, що неприпустимо! Я не знаю, що ще ці можновладці хочуть накоїти, але діють вони за одним принципом: "чим гірше, тим краще". Напевно, мова йде не про виживання країни і її людей, а про гарний настрій купки політиканів, які привласнили собі право вершити долю держави», - заявив політик.

За його словами, заява секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова про те, що в разі визнання Росії країною-агресором, туди зможуть їздити лише розвідники і шпигуни, може значно нашкодити українцям, які сьогодні знаходяться в російських в'язницях.

«Виходить, що всі наші хлопці там кинуті, тепер не можна туди поїхати, не можна вести переговори, не можна взагалі нічого зробити! Скажіть, як тепер бути, як боротися за повернення того ж Карпюка (незаконно ув'язнений в РФ за звинуваченням у злочинах під час Чеченської війни 1994-1995 років Микола Карпюк, - ред.) ?!», - обурився народний депутат.

Він акцентував увагу на тому, що завжди потрібно розуміти наслідки подібних обмежень для держави і з економічної точки зору.

«Я хочу нагадати, що величезна кількість грошей - майже 5 млрд - ми отримуємо від наших співвітчизників, які працюють в Росії. Я розумію, що нашим можновладцям все одно - це їм не заважає піднімати тарифи. Але насправді подібними законами ми перекриваємо і економічні шляхи, і всі інші шляхи для виживання країни і людей», - заявив політик.

Лідер партії «За життя» переконаний, що сьогодні Україні як ніколи треба шукати і знаходити шляхи миру - це єдине правильне рішення для держави. Однак, за словами Рабіновича, від «партії війни», яка зараз знаходиться при владі, очікувати миру не варто.

«І останнє: всі війни закінчуються миром. Так ось, треба готувати не війну, а мир. Ми весь час чекаємо від «партії війни» миру. Але від «партії війни» такого дочекатися не можна. Всі їх пропозиції спрямовані тільки на одне - на конфронтацію, на війну, на те, щоб не встановився мир. Тому що, коли він встановиться, всі зрозуміють, що вони «голі», що вони принесли країні тільки злидні, розруху і нещастя, нічого не будуючи, нічого не роблячи. У нас сьогодні кількість ворогів в світі збільшується, а кількість друзів - зменшується. І я вважаю, що все це ознака шизофренічної політики нинішньої влади», - резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:Турчинов: В Росію їздитимуть лише шпигуни та розвідники

Читайте також:Три нардепи подали до суду на Гройсмана