Спорт
11 жовтня 2017
Прес-конференція Суперліги Парі-Матч: курс на підвищення якості проведення ігор (фото, відео)
На запитання журналістів відповіли Генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський, представник ТМ Parimatch Вадим Місюра і головний тренер БК Будівельник Володимир Коваль.
news-image
10 жовтня у прес-центрі київського Палацу Спорту відбулася прес-конференція з нагоди старту чемпіонату України у Суперлізі Парі-Матч та центрального матчу тижня: "Будівельник" - "Дніпро", інформує «Є!».
 
На запитання журналістів відповіли Генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський, представник ТМ Parimatch Вадим Місюра і головний тренер БК Будівельник Володимир Коваль. Завдяки допитливості журналістів відповіді спікерів вийшли за межі окресленої теми. Зокрема, порушувалися питання доцільності скорочення Суперліги Парі-Матч до восьми команд, призначення нового головного тренера жіночої збірної України Горана Бошковича, нового формату кваліфікації Чемпіонату світу серед чоловіків, реєстрації на сайті ФБУ аматорських турнірів, презентацію логотипа ВЮБЛ, будівництва баскетбольної інфраструктури у 5 містах України.
 
Вадим Місюра, представник ТМ Parimatch:
-Сьогодні баскетбол - один з найдинамічніших видів спорту в Україні. На тлі загальної кризи фінансування в масовому спорті професійний менеджмент Федерації баскетболу України послідовно втілює в життя сотні якісних спортивних заходів.

TM Parimatch рада пролонгації співпраці з Федерацією баскетболу України: ми другий рік поспіль стали титульним спонсором Чемпіонату України і генеральним спонсором чоловічої національної збірної. І нам приємно, що в минулому сезоні український баскетбол продовжив розвиток: національна збірна вийшла в плей-офф Чемпіонату Європи в Ізраїлі, а жіноча вийшла з групи на Євробаскеті в Чехії. Крім того, в цьому сезоні ми розширили співробітництво і вперше підтримали жіночу національну збірну, ставши її генеральним спонсором.

Ми впевнені, що в новому сезоні Суперліга Парі-Матч порадує шанувальників баскетболу якісними поєдинками на паркеті в різних регіонах України. Спільно з Федерацією баскетболу України TM Parimatch планує реалізацію кількох масштабних мультиспортивних проектів, які припадуть до душі всім любителям баскетболу.

Володимир Драбіковський, генеральний секретар ФБУ:
- Хотів би подякувати ТМ Parimatch за плідне співробітництво у минулому сезоні і сподіваюсь, що наші стосунки у новому сезоні будуть ще більш продуктивними. Ми свідомо пішли на зменшення кількості команд у Суперлізі Парі-Матч. Ми вважаємо, що треба підвищувати не лише якість гри баскетболістів, а й якість проведення самих ігор. Ігри мають проходити у сучасних залах. Наприклад, нам вдалося домогтися, щоб харківський Політехнік перший домашній матч провів у Палаці спорту «Локомотив» і сподіваємося, що цей Палац стане його домашньою ареною.
   У цьому сезоні ми знову проведемо «Матч Зірок» Суперліги Парі-Матч. Чемпіонат обіцяє бути цікавим – склади учасників зміцнилися новими гравцями, підвищується конкуренція і 11 жовтня прихильники баскетболу матимуть нагоду у цьому пересвідчитися на матчі Будівельник – Дніпро. Чинний чемпіон зіграє проти чинного володаря Кубка України. Ми усіх запрошуємо о 19:00 до київського Палацу спорту.
Володимир Коваль, головний тренер БК Будівельник:
- Цей сезон ми очікуємо з великими сподіванями. З одного боку шкода, що зменшилась кількість команд, але з іншого організатори праві у прагненні проводити матчі на високому рівні у хороших залах.Ми поступилися Дніпру у фіналі Кубка України і у фіналі передсезонного турніру. Але тепер готові реабілітуватися. Тим більше у попередньому матчі у Палаці Спорту програли у Лізі чемпіонів, прийшов час змінити емоції наших прихильників. 
 
Читайте також: Україна програла Хорватії і не потрапить на Чемпіонат світу