Авторизація

Події
12 жовтня 2017
Спецслужби РФ блокували проукраїнських користувачів Facebook під час анексії Криму – ЗМІ
Працівники російських спецслужб знаходили в соціальній мережі проукраїнських активістів, а потім скаржилися на їхні повідомлення, стверджуючи, що пости містять порнографію чи інший заборонений контент.
news-image
Російські спецслужби скаржилися на повідомлення проукраїнських активістів у соціальній мережі, стверджуючи, що дописи містять порнографію, повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.
 
Спецслужби Росії під час анексії Криму блокували проукраїнських користувачів Facebook, аби домогтися переваги в інформаційному просторі. Про це йдеться в сюжеті американського телеканалу MSNBC із посиланням на публікацію The Daily Beast.

За даними журналістів, працівники російських спецслужб знаходили в соціальній мережі проукраїнських активістів, а потім скаржилися на їхні повідомлення, стверджуючи, що пости містять порнографію чи інший заборонений контент.

Відповідні скарги спрямовували сотні разів, що приводило до блокування акаунту.

"Так Facebook допомагав російському уряду заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як проводили вторгнення", – йдеться у сюжеті.

При цьому колишній помічник держсекретаря США зі стратегічних цифрових технологій Мойра Вейлан уже підтвердила цю інформацію.

"Це – 100% правда. Багато хто з нас у Державному департаменті намагався допомогти колегам в Україні, Грузії та в інших місцях. Facebook просто не відповідав на запити", – написала вона на своїй сторінці у Twitter.

Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що передасть Конгресу США дані про втручання Російської Федерації  у вибори президента. У соцмережі виявили активність створених Росією фейкових акаунтів для поширення політичної реклами під час президентських виборів президента США. Зокрема, у Facebook повідомили, що за останні два роки близько 470 облікових записів у соцмережі, які ймовірно пов'язані з РФ, витратили 100 тисяч доларів на тисячі оголошень в соцмережі, які рекламують соціальні і політичні повідомлення.

Читайте також:Facebook змінив правила розміщення політичної реклами