Події
12 жовтня 2017
Підозрювані у розкраданні коштів Міноборони втекли
Фігурантів справи міг хтось попередити про спецоперацію Національного антикорупційного бюро, під час якої їх планували затримати.
news-image

Посадовців компанії "Трейд Коммодіті" могли, ймовірно, попередити про візит НАБУ, пише «Є!» з посиланням на  Тиждень.  

Посадовці компанії "Трейд Коммодіті", яких підозрюють у причетності до розкрадання 149 мільйонів гривень на закупівлі нафтопродуктів Міністерством оборони, втекли напередодні затримання. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Вони всі втекли, на жаль", - повідомив 11 жовтня виданню співрозмовник

За його словами, фігурантів справи міг хтось попередити про спецоперацію Національного антикорупційного бюро, під час якої їх планували затримати.

Як повідомлялося, НАБУ затримало заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів  МОУ  Володимира Гулєвича та ще двох посадовців за підозрою в розтраті державних коштів у сумі майже 150 млн грн. Корупційні схеми були пов’язані із закупівлею палива для оборонного відомства.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що вимагатимуть арешту підозрюваних на 2 місяці із можливістю застави в розмірі третини від суми розтрати.

Згодом директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що засідання суду щодо обрання запобіжного заходу затриманим високопосадовцям Міністерства оборони України відбудеться у четвер, 12 жовтня. Він також зазначив, що розслідування може закінчитися протягом чотирьох місяців.

Читайте також:Стало відомо, кого з чиновників Міноборони затримали НАБУ і САП