Суспільство
12 жовтня 2017
Уряд запропонує перерахувати пенсії для 560 тисяч колишніх військових
Єдиний закон, у якому залишаться пенсійні особливості в призначенні пенсій, стосуватиметься військовослужбовців і силовиків.
news-image

Проект закону про перерахунок пенсій для військових пенсіонерів має забезпечити проведення перерахунку пенсій для 560 тисяч осіб, який не проводився з 2008 року. Про це на брифінгу повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент УНН, пише «Є!».

"Людина, яка працювала на державній службі, за 20 років страхового стажу до 2015 року могла отримати 90% від свого останнього заробітку. Якщо не менше 10 років - 80%. Потім, в 2015 році, знизили до 60%. На сьогодні норми, які давали такі можливості, скасовані", - зазначив А.Рева.

За його словами, єдиний закон, у якому залишаться пенсійні особливості в призначенні пенсій, стосуватиметься військовослужбовців і силовиків.

"Але це окремий закон і ми маємо обов’язок внести його у Верховну Раду до 1 листопада. Це приблизно 560 тисяч пенсіонерів. Це поліцейські, це військові і низка інших категорій, яким з 2008 року не перераховувались пенсії", - сказав міністр.

Він додав, що в цьому законі буде забезпечено універсальний підхід при розрахунку пенсій військових, "а не так, як зараз – зарплата, пенсії, грошове утримання, військове звання і так далі".

"Щоб не збільшувати пенсійне забезпечення, у нас десятиліттями військові мали маленький розмір посадових окладів і військових звань, проте купу доплат, які в десятки разів були більшими, ніж саме грошове забезпечення, це ми зараз виправимо", - також додав А.Рева.

Читайте також:Рева розповів, хто буде платити внески до накопичувальної пенсійної системи