Суспільство
13 жовтня 2017
Двом молдавським дипломатам “світить” по 12 років за корупцію
Антикорупційна прокуратура Молдови завершила розслідування.
news-image
Антикорупційна прокуратура Молдови завершила розслідування і передала в суд матеріали кримінальної справи про корупцію, головними фігурантами якої стали Генеральний консул країни в Туреччині та Почесний консул Молдови в Сирії.

Про це заявили у прес-службі Генеральної прокуратури Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ, передає «Є!».

Згідно з матеріалами слідства, у 2012-2016 роках Генеральний консул Молдови в Стамбулі вимагав кошти (від 100 до 200 доларів) у громадян Йорданії, Лівії, Сирії та Іраку за термінове виготовлення документів і видачу віз для в'їзду до Молдови. Його колега, Почесний консул країни в Сирії за сприяння свого брата і Генконсула у Стамбулі видавав термінові візи для в'їзду в Молдову громадянам Сирії. Сума хабара за видачу таких віз становила від однієї до двох тисяч євро за кожну візу, - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Усіх трьох фігурантів кримінальної справи затримали наприкінці 2016 року у Кишиневі.

Якщо їх провина буде доведена, їм загрожує тюремне ув‘язнення терміном від 6 до 12 років, штраф у розмірі 25 тисяч євро і позбавлення права обіймати публічні посади терміном до 15 років після закінчення терміну покарання.