Політика
13 жовтня 2017
Україна подала черговий позов проти Росії до СОТ
Микольська підкреслила, що цей позов у СОТ до Росії вже третій.
news-image

Україна подала до Світової організації торгівлі новий позов до Російської Федерації, що стосується обмеження імпорту продовольчої та промислової продукції. 

Про це заявила торговий представник України - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська на своїй сторінці Facebook. 

"Україна подала новий позов до РФ у СОТ щодо обмеження імпорту продовольчої та промислової продукції. Сьогодні Україна надіслала вимогу про проведення консультацій з Російською Федерацією", - написала вона.

За її словами, позов стосується обмеження Росією імпорту з України соків, пива, кондитерських виробів і шпалер.

"Протягом 2013-2015 років Росія вжила низку заходів, спрямованих на обмеження імпорту соків, пива, кондитерських виробів, шпалер походженням з України. Як наслідок, експорт продукції в РФ, на традиційний ринок, фактично припинився. Тому Україна сьогодні надіслала вимогу про проведення консультацій з Російською Федерацією щодо обмежувальних заходів щодо імпорту соків, пива і пивних напоїв, кондитерських виробів, шпалер", - повідомила торговий представник.

Микольська підкреслила, що цей позов у СОТ до Росії вже третій.

Читайте також: Саакашвілі звинувачує міграційну службу України у бездіяльності
Читайте також: Кличко вручив квартири учасникам АТО, а також державні та нагороди міського голови до Дня захисника України (фото)