В Україні заборонили розповсюджувати та демонструвати чотири російських фільми
На них було анульовано державне посвідчення на право розповсюдження та демонстрування.
news-image

13 жовтня Державне агентство з питань кіно анулювало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, які було видано на всі фільми компанії "Маркер Медіа".

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Як повідомляє прес-служба відомства, мова йде про такі російські стрічки, як "Мої чужі діти" (режисер Вадим Нетецький), "Дзвінок з минулого" (режисер Сергій Васьковський) та "Любов не обдуриш" (режисер Андрій Задворний).

Зазначається, що на них було анульовано державне посвідчення на право розповсюдження та демонстрування, а також скасувано державну реєстрацію.

Рішення було ухвалено на підставі ст. 15 ЗУ "Про кінематографію" та пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження та демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1315. Статтею 15 ЗУ "Про кінематографію" регламентовано перелік підстав щодо відмови у видачі державного посвідчення на право розповсюдження та демонстрування фільмів, а також анулювання та скасування державної реєстрації, в тому числі у разі виявлення у документах, поданих суб’єктом кінематографії, недостовірних відомостей, – підкреслили у Держкіно.

Читайте також: Закон про мовні квоти на телебаченні набрав чинності