Світ
14 жовтня 2017
Трамп вимагає перегляду ядерної угоди з Іраном
Про розірвання угоди поки не йдеться.
news-image

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 13 жовтня, заявив про недотримання Іраном "духу" ядерної угоди 2015 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Я заявляю сьогодні, що ми не можемо і не станемо робити цього затвердження", - заявив Трамп у Білому домі.


Свою сертифікацію виконання Іраном угоди мають озвучувати усі країни, які підписали її. Інші учасники - Великобританія, Франція, ФРН, Євросоюз, Китай і Росія. Саму угоду Трамп назвав "однією з найгірших в історії", в яких США брали участь.

Про розірвання угоди поки не йдеться, однак Трамп зазначив, що її буде розірвано будь-якої миті, якщо він не зможе дійти згоди з Конгресом та країнами-союзниками США в питанні перегляду домовленостей з Іраном.

Раніше Іран категорично відкидав можливість укладення нових угод чи перегляд чинної. Президент США підкреслив, що адміністрація його попередника Барака Обами призупинила санкції, пов'язані з іранською ядерною програмою, "у мить, коли наближався колапс іранського режиму".

"Зняття санкцій дало Тегерану можливість вижити", - вважає він.

Дональд Трамп також звинуватив Іран у підтримці терористичних угруповань і в провокуванні конфліктів у світі. Серед іншого, він піддав критиці підтримку Тегераном сирійського президента Башара Асада. Президент Трамп пообіцяв зробити все можливе, аби Іран ніколи не отримав доступ до ядерної зброї.

Читайте також: Проблему з Північною Кореєю може вирішити вбивство Кім Чен Ина, - президент Чехії