Події
14 жовтня 2017
У Державній прикордонній службі відреагували на заяву Матіоса про приватну ділянку українсько-угорського кордону
На сьогоднішній день співробітники ДПСУ у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 34 земельних ділянки загальною площею понад 132 гектари.
news-image

Держприкордонслужба вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути у державну власність земельні ділянки, розташовані вздовж лінії.

Про це повідомляє прес-служба відомства, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Зазначається, що на сьогоднішній день співробітники ДПСУ у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 34 земельних ділянки загальною площею понад 132 гектари.

Наголошується, що було подано відповідні позови до  Берегівського районного суду Закарпатської області стосовно фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства в Закарпатській області, Берегівського районного управління юстиції про скасування низки наказів Головного управління Держземагентства в Закарпатській області і повернення у державну власність земельних ділянок з незаконного володіння. 

Крім того Мукачівським прикордонним загоном спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону, подано позов  до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 90 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. На цей час ці справи призначені до судового розгляду.

«Держприкордонслужба разом з правоохоронними органами й надалі проводитиме відповідну роботу, направлену на захист законних інтересів держави як на західній, так і на інших ділянках державного кордону України. Незважаючи на те, що земельні ділянки, які розташовані у безпосередній близькості до державного кордону України, знаходяться у приватній власності, Державна прикордонна служба України в повному обсязі здійснює охорону державного кордону, його патрулювання та виконання інших завдань”, - йдеться у повідомленні.
Читайте також: На Закарпатті 150 кілометрів кордону з Угорщиною є «приватними», – Матіос