Суспільство
15 жовтня 2017
Касько вийшов з правління TI та представлятиме інтереси «Трейд Коммодіті»
Колишній заступник генпрокурора Віталій Касько.
news-image

Колишній заступник генпрокурора Віталій Касько склав повноваження члена правління "Transparency International Україна".

Про це 15 жовтня повідомили в організації на сторінці ТІ у Facebook, передає «Є!».

Своє рішення Касько пояснив тим, що як керівник практики кримінального права однієї з провідних юридичних компаній в Україні ("Василь Кисіль та партнери" - ред.), він ймовірно братиме участь у захисті клієнтів, у тому числі і підозрюваних у корупційних злочинах, - йдеться у повідомленні.
Незважаючи на те, що загально-світовою практикою ототожнення адвоката з його клієнтом є неприпустимим, в Україні існують та будуть продовжуватись спроби висвітлити роботу сторони захисту у цих справах як конфлікт інтересів між професійною діяльністю адвоката та громадською активністю як члена правління представництва глобальної антикорупційної мережі, - зазначили у Transparency International.
Стандартами верховенства права розвинутих країн якісний адвокатський захист гарантований будь-кому, зокрема і особам, підозрюваним у корупційних діях, - додали у ТІ та зазначили, що підтримують рішення Каська.

Зазначимо, 16 жовтня Віталій Касько має намір взяти участь у прес-конференції скандальновідомої компанії "Трейд Коммодіті" щодо позиції  компанії у кримінальній справі НАБУ про закупівлю палива Міноборони та виступатиме там як партнер юридичної компанії "Василь Кисіль та партнери". 

Коментар з цього приводу у Касько наразі отримати не вдалося.